Benjamins Yacht Service

Reparatie

Reparatie en revisie van scheepsmotoren

Geen motor heeft het eeuwige leven. Een impeller of V-snaar is één ding, lagers of een koppakking is een heel ander verhaal. Ik kan het rookprobleem van uw motor oplossen, uw motor reviseren of een olielekkage verhelpen.

Ik kan voor u uw brandstofpomp en verstuivers demonteren en laten testen om vervolgens rereviseerd of gerepareerd weer terug te plaatsen.

  • Reinigen van brandstofsystemen.
  • Alle mogelijke reparaties aan benzinemotoren en sterndrives van alle merken.
  • Ultrasoonreinigen van uw carburator.
  • Koelwaterpompen lagers en keerringen vervangen.
  • In- en uitbouwen van transmissies en keerkoppelingen voor reparatie.
  • Ook voor restauratie van klassieke scheepsmotoren bent u bij mij aan het juiste adres.
Een gereviseerde Albin scheepsmotor

Mobile werkplaats

Benjamins Yacht Service heeft de beschikking over een royale servicewagen die uitgerust is als een kleine werkplaats. Aanwezig is een uitgebreide voorraad van allerlei benodigde onderdelen zoals accu’s, filters en impellers, maar ook bijvoorbeeld het onderdeel voor uw toilet. En natuurlijk het gereedschap om vakkundig een reparatie uit te voeren.

Inbouw van nieuwe en gebruikte motoren

Als dealer van Perkins en Lombardini is het mogelijk door mij een kwaliteitsproduct vakkundig te laten inbouwen. Tevens kunnen motoren van andere merken als gebruikte motoren door mij vakkundig en volgens voorschriften van de leverancier worden ingebouwd, dit om de garantie te waarborgen.

Lombardini scheepsmotor

Internet aankopen

Aankopen op internet kunnen voordelig zijn. Om de garantie te waarborgen is vakkundige installatie nodig. Ook hierbij kan ik u van dienst zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan om acculaders, omvormers, boegschroef, stuursystemen of de nieuwe kachel.

Reinigen van brandstoftanks

Brandstoffen geven veel problemen in de pleziervaart. Veelal bij wat ruwer water komen bacteriegroei, roest en vuil los van de tankbodem. Deze gaan ronddwarrelen in de tank en verstoppen het brandstoffilter. Toevoegingsmiddelen in de brandstof helpen wel om bacteriegroei te voorkomen, maar helpen niet indien deze al in de tank aanwezig is.

Door middel van een speciaal pompsysteem in combinatie met diverse grof- en fijnfilters is brandstof weer schoon en met chemicaliën weer bacterievrij te krijgen, aan het laatste is wel een grens. Indien een tank te vuil is kan ik altijd voor u de tank openen en inwendig de tank uitwassen en met chemicaliën behandelen. Oude brandstoffen kunnen afgevoerd worden.